Mette Margrete

NeuroMarketing

Neuromarketing repræsenterer en markedsføring, der kombinerer neurovidenskab med forbrugeradfærd og reklamestrategier. Denne disciplin benytter avancerede teknologier som hjerneskanninger, eye-tracking samt ansigtsmimikanalyse for at afdække skjulte reaktioner og præferencer. Ved at afdække disse indsigter håber markedsførere at optimere deres kampagner og designe mere effektive budskaber, der appellerer direkte til hjernens sensoriske og emotionelle centre. Jeg har under dette forløb dykket ned i eye-tracking og ansigtsmimikanalyse.



Hvad er en A/B Splittest?

En A/B split test er en test hvor man tager to f.eks. billeder eller displays i en butik der er ens. Herefter laver man små ændringer på f.eks samme billede, som er tilfældet her. Herefter kan man indsamle data og finde ud af hvad der fungere bedst, når man skal bruge billede til sin markedsføring.

Jeg har udført en undersøgelse vedrørende eye-tracking ved hjælp af iMotions. Processen involverede oprettelse af en konto på iMotions, efterfulgt af oprettelse af mit studie under Study Builder. Efter at have delt studiet modtog jeg svar. Samlet har jeg 4 respondenter, dette er som sådan ikke nok, men det giver et lille billede af hvad jeg har prøvet at formidle. Mit studie er opbygget omkring et billede, som jeg ønskede at se hvilken effekt det kunne have ved små ændringer. Jeg lavede ændringer ud fra to research spørgsmål.

  • Kan man opnå mere opmærksomhed omkring navnet på virksomheden, hvis det er indsat som et logo og ikke kun tekst?
  • Hvordan påvirker farverne det emotionelle engagement, og opmærksomheden omkring parret?
Version A
Version B

Ovenfor har jeg sat mine to billeder ind som jeg har brugt i min A/B split test. Man kan se at jeg har ændret farverne i cirklen omkring parret, samt ændret skrifttype, og sat et logo ind før og efter navnet på virksomheden.

Mine resultater fra fra mit studie
Her kan vi se værdierne for hvor meget opmærksomhed parrene har fået, på henholdsvis billede A og B.
Her kan vi se værdierne for hvor meget opmærksomhed teksten og logoerne har fået, på henholdsvis billede A og B.

Ud fra vores eye-tracking analyser kan vi altså konkludere at det redigerede billede altså billede B/2 har fået mest opmærksomhed. Både på teksten/logoerne, og på hvor meget opmærksomhed parret har fået. Derfor må vi altså konkluderer at billede B/2 ville få mest succes til markedsføring. Dette er lavet med en pivottalbel.


Derudover har jeg også lavet en ansigtmimikanalyse ved hjælp af iMotions. Her har jeg kigget på bl.a. glæde, frygt og vrede ved at kigge på de samme billeder.
Jeg har ud fra tallene ovenfor lavet et søjlediagram for at få en bedre visuel idé om hvordan denne analyse gik. Her kan vi altså klart vurderer at billede B/2 klarede sig bedst igen. Dette må vi konkluderer på baggrund af at engagementet fra folk var større ved billede B/2. Dog er tallene så lave at det er forbundet med en hvis usikkerhed, og man kan derfor ikke 100% sikkerhed sige om det var disse følelser der blev udvist.

Fillers? Vigtigt eller…?

I min A/B-test har jeg også anvendt noget kaldet “fillers.” Disse billeder skal ideelt set harmonere med de øvrige billeder, men ikke så meget, at testpersonerne mistænker, at det er mine to primære billedversioner, de skal vurdere.



Jeg kan altså konkluderer at ud fra denne dataindsamling og undersøgelse, at det fungere bedre med større tekst, samt et logo, og ud over at cirklen omkring parrene var i nogle af de samme farver, og nuancer som resten af billede.


Kilder:



This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.