Mette Margrete

Kunstig intelligens

Det er mit forløb omkring kunstig intelligens, hvor jeg har dykket ned i mulighederne med værktøjer så som ChatGPT, Copilot, Adobe Firefly og Brandmark. Gennem dette forløb har jeg udforsket, hvordan man bl.a. kan bruge AI til at skabe billeder, videoer, avatars, tekster, og personas, som giver mulighed for at udvide kreative grænser og effektivisere arbejdsprocesser. Ud over disse anvendelser kan AI bruges til alt fra dataanalyse til automatisering af opgaver i virksomheder og forbedring af kundeoplevelser. Dog er der også ulemper ved AI, som f.eks. risiko for bias i algoritmer og afhængighed af teknologi, som det er vigtigt at være opmærksom på.


Hvad er det…?


Generering af Logo – Brandmark

Nedenfor kan man se hvordan jeg ved brug af Brandmark har genereret et Logo til Britta’s. Først skulle jeg skrive navnet på virksomheden, og et evt. slogan. Første gang jeg mødte Britta og hun skulle fortælle om hendes café sagde hun “Det er her det sker” og derfor valgte jeg det som slogan. Efterfølgende skulle jeg vælge nogle nøgleord for caféen. Her lagde jeg vægt på i sær nogle af de madvarer og drikke man kan få i caféen men også lige den stemning jeg oplevede ved at komme ind i caféen. Til sidste skulle man vælge hvilke “farvestil” man ønskede, hvor jeg valgte simpel da det var mit indtryk af hvad der passede bedst ind på caféen.

Nedenfor her har jeg vist nogle af det logos som Brandmark generede for mig. Det var nemt og super simpelt af få den til at genererer noget.


Værktøjer under dette forløb

Under dette har jeg stiftet bekendtskab med mange forskellige programmer, til bl.a. at generer logoer, tekster, billeder, videoer og avatar.

Billedegenering – ChatGPT og Ideogram.ai

Jeg har ved brug af ChatGPT og Ideogram.ai også genereret nogle billeder. Jeg har måtte erkende at kreativ kontrol spiller en ret stor faktor når det kommer til billedegenerering.

Hvis vi ikke på det første og sidste billede altså “En simpel prompt” og “En detaljeret prompt – med kreativ kontrol” så burde det rent teoretisk set være omvendt hvor virkeligt det ser ud. Grunden til at det så ikke gør det er sandsynligvis fordi at ChatGPT (hvor billederne er lavet) har haft mere kreativ kontrol og derfor selv har truffet nogle beslutninger om hvordan lys, vinkel, realisme osv. skulle være.


Hjemmeside – Durable

Hvis man som ny opstartet virksomhed skal have lavet en hjemmeside kan det meget tidskrævende, måske man ikke helt ved hvordan man skal gøre så man har måske også brug for hjælp til det fra evt. et bureau. Men man kan også få genereret end ved hjælp af AI. det har jeg også eksperimenteret med. Jeg har bl.a. prøvet ved brug af hjemmesiden Durable.

Umildbart har men nogle fine byggesten. Men herfra er der stadig rigtig meget arbejde. Som man kan se er der kommet lidt billede og tekst ind men helt sikkert noget man skal forbedre, ændre, tilføje og fjerne.


Avatar – HeyGen

Ved hjælp af HeyGen har jeg også lavet en avatar af Britta. Måden jeg har gjort det på er at men i HeyGen kan vælge en templete med en person på. Så kan man så uploade et billede af Britta, hvor den så via AI kan lave ansigtet på personen fra templeten om til Britta’s ansigt. Efter det kan man tilføje en tekst som man ønsker “Britta” skal sige fra sin avatar.


Persona – ChatGPT

Jeg har med AI også genereret en persona. Dette kan være en fordel hvis man har brug for at lave dybdeinterviews. Dette kan være tidskrævende og måske har alle ikke lyst til at deltage i det. Men ville derfor ved hjælp af gode prompte kunne skabe personer, som man ville kunne “spørger” i stedet for. Man får selvfølgelig ikke svare som folk på gaden har givet men det kan måske blandes og på den måde få flere svar som man kan arbejde med. Min persona jeg har skabet med ChatGPT kan ses nedfor.


Kilder:


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.